Mens du venter

Enten du venter på et tog, trenger en pause i kjøreturen, venter på en avtale ved sykehuset, eller har litt tid å bruke opp mens du venter på noen, har Tynset flere ting som er verd å gjøre.

Gå Kjærlighetsstien

Navnet kommer av at stien har vært et yndet turmål for nyforelskede par. Hele runden er drøyt fire kilometer, og parkering kan gjøres flere steder, men anbefalt er ved Domus-senteret. Her finner du gratis og enkel parkering, og skilt rett til stien.

Spis napoleonskake på Waagans

Bakeriet og konditoriet i Parkveien har servert fersk bakst siden 1946, og er du i tvil om hva du skal velge blant godsakene, er napoleonskaken en sikker vinner!

Ta en fotoshoot på verdens største spark

På Torget i Tynset, like over veien for togstasjonen, står verdens største spark, og Tynsets desidert mest fotograferte objekt. Sparken er 5,25 meter høy, 3,72 meter bred og 11,60 meter lang – altså fem ganger størrelsen på en vanlig spark.

Fontena på torget

Med et oppgradert torgområde har vi også fått fontene, som gir liv og skaper mye moro for unga. Nyt en medbragt kaffe eller is på en av benkene mens barna har det gøy med fontenen.

Besøk rådhuset

Like ved sparken er rådhuset, på folkemunne kalt “brunosten”, og kåret til Norges styggeste bygg. Rådhuset rommer blant annet kino, kafe, bibliotek og kulturscene. På taket står tre vær-elger i stål på 2,5×3 meter, og i biblioteket finner du Norges MINSTE spark.

Stikk innom museet på Ramsmoen

Et steinkast fra torget ligger museumssenteret Ramsmoen, hjemtuftene til Nicolai Ramm Østgaard, som i dag huser blant annet utstillinger, magasiner, arkiver og bibliotek.

Svett ut på Frisklivssentralen

Trenger du å ta deg ut litt, venter Tynset Friskliv i Tynsethallen, like ovenfor Rådhuset. Treningssenteret har utholdenhetsapparater, styrkeapparater og løsvekter, samt ulike gruppetimer avhengig av sesong. Liker du kampsport, er Mudo stedet.

Besøk museumsparken

Ta turen innom museumsparken/Tynset Bygdetun som ligger noen hundre meter øst for sentrumskjernen langs Parkveien, og byr på en samling tradisjonsrike bygninger fra Nord-Østerdalen fram til 1930-åra. Museumsparken er bygd som en folkepark, og har gjennom sommeren flere arrangementer og omvisninger. Blant bygningene i samlingen er ei østerdalsstue, kaffekvernbygning og barfrøloft. Klæbua fra Tylldalen er det eldste huset, fra omkring 1690

Shopping

Alti og Domus er to kjøpesentre i Tynset sentrum, og ligger bare et steinkast fra hverandre. Begge har et godt utvalg av butikker både innen mote og interiør. I tillegg finnes flere sjarmerende butikker blant annet i Parkveien og Brugata.