top of page

lør. 08. juni

|

Tynset

Leve forskjellen!

Leve forskjellen!
Leve forskjellen!

Tid og sted

08. juni 2024, 18:00 – 21:00

Tynset, Torvgata 1, 2500 Tynset, Norge

Om arrangementet

«Vi lever konforme liv og det hevdes at vi bor i et av verdens mest konforme land. Det positive er at norsk konformitet har vist seg å være bra for hvordan vi løser viktige utfordringer innen helse, utdanning, samfunnsøkonomi, sosial trygghet, mm. Ikke minst har det har vist seg å være en styrke i forhold til å løse pandemi-krisen. Vi trenger konformiteten.

Men hva gjør en konform tenkning og adferd med evnen til å omstilling og nyskaping? Hva med vår evne til å verdsette ulikhet? Hva med menneskers behov for det dionysiske, myter, fantasier og rusen? Uten forskjellen, tanker og mennesker som utfordrer konformiteten, stopper utviklingen opp. Og hva med mennesker som faller utenfor fordi de ikke finner seg tilrette i de sosiale normene i et homogent samfunn?»

Dette er noe av tankene bak Leve forskjellen - noe så sjeldent som et helaftens verk for blandakor og brassband.

Tekstene er skrevet av Heidi Tronsmo og musikken av Glenn Erik Haugland.

Dette verket blir en sammensmelting av to av de største amatørkulturbevegelsene i Norge: Kor- og korpsbevegelsen. Deltagere er Hetlevik Musikklag fra Askøy, Bjørgvin Vokal fra Bergen, samt Tylldalen og Tynset Blandakor fra Tynset. I konsertens første avdeling presenterer Alvdal-Tynset Janitsjarkorps et spennende og variert konsertprogram fra sitt rikholdige repertoar.

Dette blir en unik konsert - og virkelig noe alle og enhver bør få med seg!

Å være alene Å være sammen Å være like Å være forskjellige sammen

Kjøp billetter her: https://tynsetkulturhus.no/leve-forskjellen-c6f8rna/

Dele dette arrangementet

bottom of page