Konsert: Trio no Treble

Trio no Treble feirer 5 år som stryketrio, og drar i den forbindelse på en stor Europa-turné!

9. oktober 2022

På denne turnéen spiller de blant annet konserter i Gewandhaus i Leipzig og Konzerthaus Berlin. Nå tar de turen innom Tynset Kulturhus!

De vil presentere et variert program bestående av en del norsk klassisk musikk (Grieg, Ole Bull og Trygve Brøske), Beethoven, Mozart, og diverse poplåter. De er kjent for sin lekne tilnærming til både klassisk musikk, folkemusikk, samt sine spreke tolkninger av ny popmusikk. På denne konserten vil det derfor bli spilt noe for enhver smak.

Trio no Treble er i utradisjonell tro en trio med bratsj, cello og kontrabass! En trio uten diskant, kun mørke røster og dyp klang. Trioen består av Lars Marius Hølås (bratsj), Eivind Rossbach Heier (cello) og Jostein Bolås Brødreskift (kontrabass).

Trio no Treble ble stiftet i 2017, og har spilt mange suksessfulle konserter rundt i Norge, Sverige og Serbia. I sesongen 2020-2021 spilte de blant annet konserter på Ibsenhuset i Skien, Flekkefjord, Nordfjordeid, Bodø, Røst og Luleå. De har også tre år på rad vært festivaltrio på Festspillene Helgeland, samt spilt konserter i Kristiansund og på Operaen i Oslo. Våren 2021 var de scenemusikere under oppsetningen av Czardasfyrstinnen ved Operaen i Kristiansund, og operaen i Stjørdal.

Medlemmene i Trio no Treble er allsidige musikere med regelmessige engasjementer i blant annet TrondheimSolistene og Trondheim Symfoniorkester.  De har alle Bachelor- og Mastergrad fra NTNU Institutt for musikk, og de har hatt studieopphold i Tyskland, Sveits og Sverige. 

tre blide menn som går nedover en vei med instrumentene sine
Bilde fra Tynset Kulturhus