Forestilling: KRAFTA – Kvinnestemmer fra Innlandet

«Krafta – kvinnestemmer fra Innlandet» er en forestilling om sterke kvinneskikkelser med bakgrunn fra Innlandet. Her formidles historiene om Dagny Juel, Pauline Hall, Kirsten Flagstad og Hulda Garborg gjennom ny tekst og musikk.

8. oktober 2022

Forestillingen er også en fortelling om kunstnerne du møter på scenen: Hva er det som gjør at vi på nytt og på nytt velger vårt kunstneriske virke? At vi trosser motgang og aldri gir oss? Hvilken rolle spiller oppvekst, historisk tilhørighet og kvinners livskår i samfunnet generelt for vår kunst og kunstneriske vilkår?

Forestillingen er først og fremst til inspirasjon, men og til opplysning. Ikke minst tror vi at det er lett å la seg berøre av krafta. Krafta som bor i oss alle, som gjør det mulig å trosse flertallet, sprenge grenser og å nå sine største drømmer.

«Krafta» er et ekte Innlandsprodukt der tekstene er skrevet av Tyra Teodora Tronstad, (fra Koppang), Halldis og Dagny, Pauline og Hulda selv. Musikken er skrevet av Bente Illevold (fra Rendalen), Gry Oda Ulvmoen Myrbakken (fra Stor-Elvdal), Frode Berntzen (fra Hamar) litt av Pauline, samt FOR Kirsten og oss. Forestillingen er regissert av Kari Schulstad Wasa (fra Elverum).

Forestillingen er støttet av Innlandet fylkeskommune, Fond for utøvende kunstnere, Creos vederlagsfond, Anno Museum, Stor-Elvdal hotell/Norsk kultursenter, Sparebank1 og Østerdalsmandel.

OM UTØVERNE:

Gry Oda Ulvmoen Myrbakken (f. 1975) er fra Stor-Elvdal og er mezzosopran. Hun har et bredt repertoar innen flere sjangre, som klassisk, folkemusikk, jazz, viser og musikal. Gry Oda har gjort flere soloforestillinger i krysningen klassisk/cabaret/teater og hatt hovedroller i spel og musikal. Hun har spilt skolekonserter og jobbet som ensemblesanger i Vokal Nord. Gry Oda brenner for tekst og formidling av viktige historier, gjerne til målgrupper som ikke nås gjennom ordinær konsertvirksomhet.

Bente Illevold (f. 1983) kommer fra Rendalen i Østerdalen og spiller eufonium. Hun har markert seg som en innovativ utøver og regnes i dag for å tilhøre verdenseliten på instrumentet. Bente brenner for å utvide eufoniumrepertoaret og la instrumentet utfolde seg i nye konstellasjoner og sammenhenger. Bentes motivasjon og drivkraft er å skape sitt eget kunstneriske uttrykk og ha en unik stemme som brassutøver, der identitet og personlighet overvinner tradisjonelle preferanser på hva et eufonium skal være.

Frode Berntzen (f. 1968) er fra Romedal og bosatt i Hamar. Frode er gitarist, komponist og musikkprodusent etablert med sitt eget StudioEner. Han leder sine egne band «Briskebyen Lyttemannslag» og «BerntzBønch» og er ellers fast medlem i Hamarbandet GLO og folkemusikkensemblet MjøsFolk. Samarbeider ofte med Geirr Lystrup, Kim Rysstad, Camilla Granlien og mange flere som musiker og produsent, i tillegg til å undervisning ved musikklinja på Stange videregående skole.

Tyra T. Tronstad (f. 1972) er forfatter og kommer fra Stor-Elvdal, men er bosatt på Bøler i Oslo. Hun har siden debuten i 2007 skrevet både poesi og romaner for barn, ungdom og voksne, og har mottatt flere litterære priser. En av Tyras viktigste ambisjoner for hvert litterære prosjekt er at det skal gå i nye spor og ikke ligne særlig mye på det forrige. Å skrive er å bevege seg videre, og det har hun også forsøkt å gjøre sammen med utøverne i dette prosjektet. Kari S. Wasa (f. 1988) er regissør og dramapedagog fra Elverum. Hun har utdanning fra OsloMet som dramapedagog med fordypning i figurteater og maske. Hun har regissert flere oppsetninger ved studentteateret Teater Neuf, blant annet «Når du får tenkt deg om» og «Skog». Nå er hun klar for å gi Krafta i Innlandet en stemme!

tre personer med instrumenter poserer
Plakat:: Tynset kulturhus