TronTalks

null

Tynset 8. august kl. 1200

Tankefest og utenkelig musikk

TronTalks er en arena for ny musikk, idéer, kunstneriske ytringer, meninger og fortellinger om vår egen tid. TronTalks er samtaler og ettertanker. Musikk og filosofi. Kunst og meninger. Årets tema er vilje.

En samtidsfestival på Tynset er en radikal, men likefullt ikke naturstridig idé. Som stasjonsby helt nord i Østerdalen har Tynset til alle tider hatt en fot i nye impulser og den andre foten i det tradisjonelle og jordnære. Folket her er åpne og nysgjerrige. På slutten av 1800-tallet herjet Arne Garborg og Ivar Mortensson-Egnund i det som var landets første anarkist-bevegelse.

Festivalen er et møtepunkt der flere ulike tolkningsrom åpnes for å forstå mer om tiden vi lever i. Ny musikk og samtaler mellom inviterte journalister, filosofer, psykologer, samfunnsdebattanter, forfattere, kunstnere, politikere eller forskere fremføres fra samme scene. Samtalene er åpne for alle og publikum er velkomne til å delta.

Samtidsmusikken er for det meste knyttet til de store byene der de fleste komponister og utøvere befinner seg. Det har ført til at denne musikken har fått et ufortjent rykte på seg å være forbeholdt smale, urbane miljøer. Det ønsker denne festivalen å gjøre noe med!

Årets deltagere: Thomas Hylland Eriksen, Henrik Syse, Sisu Perkusjon, Tone Sofie Aglen, Sigrid Ekran, Tore Vagn Lid, Asbjørn Schaatun, Ownen Weaver, Sissel Horghagen, Play It, Heidi Tronsmo med flere!

Hør initiativtager Glenn Erik Haugland beskrive festivalen i denne reportasjen fra NRK: https://www.facebook.com/trontalks/videos/540059553341569/

www.trontalks.no